zaterdag 16 november 2013

Beste kattenbakvulling | Kattengrit

Kattenbakkorrels zijn er in vele verschillende soorten maar wat is nu de beste? Ik heb mijn eigen reviews gegeven over een aantal kattenbakvullingen die ik heb uitgeprobeerd. Ik heb vooral gelet op de hoeveelheid stank, of de kattenbak goed is schoon te krijgen en uiteindelijk de prijs / kwaliteitsverhouding. Ik kan al vast verklappen dat er veel verschillen zijn tussen al dat kattengrit.



Wat is nu de beste kattenbakvulling die past bij jou? kattenbak grit kun je grofweg in twee categorieën indelen Mineralen en de Niet-mineralen. De mineraal varianten kunnen dan nog worden opgedeeld in klontvormend en niet klontvormend.

Klontvormend:
Deze kattenbak korrels zijn vaak gemaakt van klei en klonteren samen zodra uw kat zijn behoefte heeft gedaan, het voordeel hiervan is dat u nooit de gehele inhoud hoeft weg te gooien maar een klein gedeelte kunt opvullen.

Bentoniet:
Is een natrium kleisoort die zeer goed samenklontert als het in contact komt met vocht (urine). Hierdoor is het een ideale stof voor kattenbakken.

Mijn favorieten:

Odour buster premium - 2 ST à 15 KG

Deze variant wordt aanbevolen door vele dierenartsen en fokkers, omdat het product voor 100% uit natuurlijke materialen bestaat en tevens bacterie dodend is iets wat je niet vaak ziet bij kattenbakvulling. En dat is toch eigenlijk erg belangrijk voor veel kattenbezitters, zo is deze vulling zeer hygiënisch voor uw kat en omgeving.

Check prijs en lees meer reviews bij Bol.com





Karlie Kattenbakvulling Met Babypoeder Geur 15 kg

Oke het klinkt een beetje overdreven "Met babypoeder geur" maar het zit er echt in je ruikt een aangename baby zwitsal geur. De korrels kunnen tot wel 350% van hun eigen gewicht aan vocht opnemen en klontert erg goed samen wat het schoonmaken zeer eenvoudig maakt.

Check prijs en lees meer reviews bij Bol.com






Sivocat Fresh&Clean Kattenbakvulling - 25 Ltr

Deze Amerikaanse kattenbakvulling bestaat eveneens uit 100% natuurlijke klei die erg goed samen klontert tot een stevige massa. Verder is deze kattenbakvulling stuifvrij zodat er bij het verschonen geen enorme stof wolken ontstaan. Niet onbelangrijk is de prijs ook erg laag!

Check prijs en lees meer reviews bij Bol..com






Niet-klontvormend:
Deze kattenbakvulling bevatten verschillende mineralen die geur maskerend werken. Er zijn verschillende stoffen uit verschillende werelddelen beschikbaar.

Attapulgiet:
Dit amerikaanse product is erg goed in het neutraliseren van geuren en daardoor erg geschikt als kattenbakvulling.

Mijn favorieten:

Sanicat Extra 10 LTR

Sanicat voorheen "Kitty Friend" heeft een nieuw kattenbakgrit ontwikkeld gebaseerd op attapulgiet. Het Extra staat volgens mij voor het hoog geconcentreerde attapulgiet wat in de kattenbakvulling verwerkt zit. Hierdoor heeft deze vulling wel een erg goed absorptie van zowel geuren als vocht. Wat mij betreft de nummer 1.

Check prijs en lees meer reviews bij Bol.com






Sanicat Super Oranje 10 LTR

De budget variant van de nummer 1 Sanicat Extra erg voordelige kattenbak korrel op de markt gebracht. Ze claimen wel erg goede geur neutralisatie zodat urine geen kans maakt maar in de praktijk behoort deze vulling tot de onder moot. Wel is de kattenbakvulling stof arm wat het verschonen redelijk makkelijk maakt.

Check prijs en lees meer reviews bij Bol.com






Dit zijn wat mij betreft de beste soorten kattenbakvulling die er te verkrijgen zijn. Heeft u toch nog geen keuze kunnen maken bekijk dan de beste kattenbakvulling van Bol.com

Bekijk nog meer interessante katten artikelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten